Verhuisd!

Hoera, op zaterdag 24 april zijn we eindelijk verhuisd!
Wij moesten eind maart al ons huis op het trainingscentrum verlaten om plaats te maken voor de Discipelschap Training School en we hebben tijdelijk onderdak gevonden bij een bevriende zendelinge in de stad die een gastenhuisje heeft. Op 21 april zijn we naar Malawi gereden om Mam Obdam en Marion en Sjoerd (zus en zwager) op te halen van het vliegveld. Marion en Sjoerd zijn eerst met een vriend uit Lilongwe een week de toerist uit gaan hangen in Malawi, maar wij zijn de volgende dag met mam, een badkuip en een hoop badkamertegels alweer naar Mozambique gereden. De dag daarna gingen we verhuizen. Onze timmerman werkt zorgvuldig, maar met de snelheid van een wijngaardslak met jicht, dus we hadden nog steeds geen glas in de ramen net zoals we nog steeds geen enkele binnendeur hebben (wij houden van openheid maar een WC-deur is toch best fijn). Met behulp van de bijbelschoolstudenten was de verhuizing zo gepiept; om 11.00 ‘s morgens hadden we alles in ons nieuwe huis staan. De verhuizing ging in Afrikaanse stijl: grote meubelstukken worden op het hoofd gedragen en die zie je dan door het hoge gras naar je nieuwe huis toekomen. Het is gelukkig nog een dag mooi weer; de week die volgt geeft alleen maar mist en regen. Dan eerst de basisbehoeften organiseren: een 220 liter watervat in de keuken is onze watervoorziening (meer water kunt u naar believen uit onze put halen), de wc is aangesloten op de sceptic tank (maar ook onze buiten-latrine is een belevenis op zich), de afvoer van de keukengootsteen is aangesloten en snel zijn een aantal lampen en stopcontacten gemonteerd zodat we via de generator ‘s avonds licht hebben.
Wij zijn nu begonnen aan de kollossale schilderklus. Sjoerd en Marion hebben geholpen om de woonkamer in de grondverf te zetten en dat ziet er meteen een stuk lichter uit. De buitenkant wordt gedaan door onze werker António na een spoedcursus ‘schilderen-zonder-knoeien’. Voor de rest zullen we keihard moeten werken om het huis min of meer gereed te krijgen voordat we eind juni naar jullie toekomen. De eerste foto’s zijn gemaakt tijdens de verhuizing, de laatste foto’s zijn gemaakt vlak voordat we op verlof kwamen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2011/06/12/verhuisd/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.