Verse visite

We hebben weer een mooi reisje achter de rug; op dinsdag zijn we naar Lilongwe gereden om bij Daniel te logeren (Daniel is een vriend die we via Marion en Sjoerd hebben leren kennen die in Lilongwe woont). Het was erg leuk om elkaar weer te zien. We zijn zonder problemen met onze auto langs alle autoriteiten gekomen inclusief een politiecontrole of 5 en inclusief twee snelheidscontroles. De dag erop hebben we Pap en Age opgehaald van het vliegveld. Ze hadden een vertraging van twee uur opgelopen bij de overstap in Nairobi. Maar het was een vrolijk weerzien, we zijn eerst naar ons logeeradres gereden om alle koffers te dumpen en even wat te drinken. Vervolgens zijn we met z’n allen op boodschappenjacht gegaan voor dingen die we alleen in Malawi kunnen kopen. Vierkant ijzer voor onze ramen, een nieuw LCD-schermpje voor mijn telefoon die door de stier om zeep is gehopen, volkoren meel om een keer wat anders te eten dan witbrood etc etc. Met mij gaat het ondertussen redelijk; mijn stuitje en mijn hiel zijn nog gevoelig maar het voornaamste probleem is dat ik een spier gescheurd heb in mijn arm. Ik kan hem echt niet gebruiken en ben dus een tikkie gehandicapped. Het gaat waarschijnlijk nog wel een paar weken duren voordat dit gaat genezen. De dag erop zijn we met Pap en Age naar huis gereden via de pottenbakkerij in Dedza. Daar hebben we wat tegeltjes bekeken (de enige plek die iets anders heeft dan bruine indiase motieven) en koffie gedronken met wat lekkers. Vervolgens flink door karren om voor donker binnen te zijn in Lichinga. Opnieuw ging de rit harstikke goed, hebben we één keer moeten stoppen voor een kleinigheid aan de auto, maar ging alles helemaal goed. Om half zeven ‘s avonds kwamen we bij het laatste licht Lichinga binnen rijden. We hebben nog snel ons huis kunnen bewonderen en toen was het bedje klaarmaken, avondeten en slapen. Iedereen was bekaf maar blij met een lekker bedje. Zodra we gingen slapen begon het flink te regenen dus heeft iedereen even kennis kunnen maken met het regenseizoen. Gelukking hebben we het dak nu onder controle en blijft alles droog tijdens de regen. Nou heel veel liefs en groetjes (ook van Pap en Age).

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2010/01/08/verse-visite/

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.