Op de markt

De markt! Een paar keer per week gaan we daar wel heen, want de markt is de plek waar je bijna al je inkopen doet. Er is veel groente, veel fruit (fastfood bestaat hier gewoon niet- oh, wat worden wij gezond!), vaak ziet het er prachtig uit! Het is een leuke plek om mensen te ontmoeten. Het zijn veelal vrouwen die achter de kraampjes staan of naast hun matje met waren, op de grond zitten. Natuurlijk met een baby op hun rug of aan de borst. Als je iets wilt kopen begin je altijd met groeten en vragen hoe het gaat. Pas daarna kun je bijvoorbeeld om de prijs vragen. Voor Mozambikanen is dat heel belangrijk: het gaat om de relaties. Enne… eigenlijk moet ik ze gelijk geven!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2009/04/01/op-de-markt/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.