Project: Help de school met tafeltjes en stoeltjes 2: het proces

Bartolomeu (de timmerman), de man van Betânia (de directeur van de school) had geen makkelijke start. Vlak nadat hij samen met Frank een eind verderop in de bush hout had gekocht, kwam er een kleine wervelwind en die heeft zijn timmermanswerkplaats omgewaaid (muren en al!). Met de zinken golfplaten die niet compleet gesneuveld waren en wat palen in de grond, heeft hij een tijdelijk onderdak gebouwd. Daar werd in gewerkt, maar toen het begon te regenen is hij in het net afgebouwde huisje van een van de leraressen van de school verder gegaan. De lerares moest nog maar even bij hun in huis blijven wonen.

Zagen, timmeren, schuren, lakken… gelukkig had hij wel wat hulp. Het was meer werk dan hij tevoren ingeschat had en hij had ook niet genoeg hout berekend. Dit jaar zijn er in de hoogste klas (klas 2, met 8- jarigen) 30 kinderen aangenomen op de school, maar nog niet alle leerlingen zijn op komen dagen. Tot nu toe zijn er 21 kinderen en dus zijn er alvast 21 tafeltjes en stoeltjes afgemaakt zodat de klas snel kon beginnen. De verwachting is dat in de loop van het schooljaar ook de andere kinderen binnen zullen druppelen, dus aan de andere 9 wordt nog hard gewerkt!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2009/03/08/project-help-de-school-tafeltjes-en-stoelen-het-proces/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.