Huisbezoeken

De afgelopen week hebben we regelmatig in kleine groepjes mensen thuis bezocht. Met Annika en Wim (als vertaler) en twee juffen heb ik een hele  bijzondere middag gehad. We gingen eerst naar de oma van 2 kinderen. Hun moeder heeft steeds een andere vriend en zorgt niet of nauwelijks voor de kinderen. Ze slapen met 3 kids en hun oma dus in een kamertje waar 1 bed staat. Onder dat bed ligt nog een andere matras en als je die naast het bed legt, is de kamer meer dan vol. Wij moesten allemaal binnenkomen en mochten de oma bemoedigen; dat het goed is wat ze voor haar kleinkinderen doet. Zij liet ons de foto’s zien van haar dochter en haar andere 2 zonen en vroeg ons voor hen te bidden. Dat hebben we meteen gedaan- ik geloof echt dat er verandering gaat komen, ook al lijkt de buitenkant heel triest.

In datzelfde ‘hofje’ woonde een echtpaar met 4 dochters. De oudste, van 17 was al getrouwd, de tweede van 14 werkt ‘s avonds als prostituee- een hele mooie meid… en de andere twee waren nog jong. De moeder vroeg waarom wij haar huisje voorbij waren gegaan, want zij wilde ook wel gebed. Dat verzoek sla je natuurlijk niet af! Met haar dochters om haar heen verzameld vertelde ik hoe God alles heeft gemaakt: de hele aarde, de hele hemel, alle bergen, alle dieren, alle mensen- ongelooflijk dat Hij dan toch oog voor mij heeft… Het kan een eng idee zijn dat God alles ziet, want soms wil je liever niet dat Hij bepaalde dingen ziet. Toch ben ik er wel blij mee dat Hij alles ziet, want Hij kijkt nooit met veroordelende ogen naar ons. Zijn ogen zijn vol liefde en Zijn armen staan altijd wijd voor ons open. Ik vroeg of zij al in Zijn armen waren. Ze schudden nee, maar de moeder deed uit zichzelf een stap naar voren en wilde wel naar Jezus komen! We hebben samen gebeden- de moeder bad mij na. Daarna hebben we een zegen gebeden voor de meiden. Ook hier is een verandering begonnen!

Ik zou zo willen blijven om ze verder te onderwijzen en ze te helpen verder met God te leven, om de verandering uit te werken- ‘wie gaat dat doen?’  vraag ik me soms af.

Daarna nog naar een jongetje van 5 die op de school komt en vaak ‘een beestje’ ziet die in zijn oor fluistert of hem pijn doet in zijn lichaam. Ook bezeert hij zichzelf en heeft dan vaak onhandelbaar gedrag. Ze waren al met hem naar de dokter, psycholoog en psychiater geweest, maar niks hielp. Ik vroeg hem of hij wilde dat dit beestje wegging. Dat wilde hij wel. Toen ik hem vertelde dat Jezus sterker is dan dit beestje geloofde hij dat eerst niet. Ik vertelde hem hoe Jezus het beestje weg kan sturen en we begonnen te bidden. Hij begon mij uit zichzelf na te bidden en we hebben inderdaad gevraagd of Jezus hem weg wil sturen om nooit meer terug te komen. Daarna hebben we hem en zijn moeder een liedje geleerd wat hij kan zingen als hij toch terug zou komen:

‘Jesus esta possando por aqui, quando ele passa, tudo se transforma;
a tristeza sai, allegria vem!’
(Jezus gaat hier voorbij. Als Jezus hier voorbij komt, verandert alles;
verdriet gaat weg en vreugde komt!)

En dat allemaal op 1 middag….

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2008/06/23/huisbezoeken/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.