Terug naar Projecten

Project: Bouw stafhuis Mitava

In het mooie dorpje Mitava hebben we een terrein van 5 hectare grond wat op naam van YWAM staat. Dat is waar de kleuterschool staat en waar de ouderen elkaar wekelijks ontmoeten. Er is nog veel meer visie en nog veel meer ruimte!

Op dit moment hebben we geen vaste staf op het terrein wonen want het ene woonhuisje wat er staat is te klein voor een gezin. Maar wij weten dat zo gauw als er wèl YWAM staf woont, dat we dan een nog veel grotere impact op het dorpje gaan hebben. Daarom willen we een ruim stafhuis bouwen, zodat er (weer) collega’s in Mitava gaan wonen. Samen met het Mitava-team hebben we een huis ontworpen, de vergunningen aangevraagd en is er gestart met het storten van het fundament. Momenteel hebben we de helft van het geld wat nodig is voor de bouw al beschikbaar: 10.000 euro! We hebben een container gekocht waarin het bouwmateriaal droog en veilig opgeborgen kan worden en nu zijn wij concreet op zoek naar mensen die willen investeren in Mitava, zodat het stafhuis helemaal afgebouwd kan worden. Wil jij meedoen? Vele handen maken licht werk!

Update mei 2020: de muren staan al, zeer binnenkort gaat het dak erop.

Update juli 2020: het dak zit er op! Nu nog de ramen, de deuren en de afwerking. We verwachten nog zo’n 5.000 euro nodig te hebben om het stafhuis helemaal af te maken. Aan de ene kant nog zó véél geld, aan de andere kant: is er iets onmogelijk voor onze God?

Update oktober 2020: er is voldoende geld binnen gekomen om het stafhuis in Mitava af te bouwen! Dank aan alle gulle gevers via onze stichting òf via een collecte in een kerk.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/projecten/bouw-stafhuis-mitava/