Op stap in Lichinga… met Marlice

Heerlijk vind ik het om op pad te gaan en mensen te helpen die nog op geen enkele manier hulp ontvangen. In de afgelopen weken ben ik regelmatig op pad geweest met Victo (broer van Eugénia) en zijn vrouw. Wij zijn bijvoorbeeld in het dorp Assumani geweest, waar bijna geen christen wonen en toch werden we met open armen ontvangen. We deelden het evangelie, ondanks dat het een moslims dorp is. Men luisterde, ging mee zingen, bidden en we gingen met de kinderen spelletjes doen.

In het ziekenhuis gingen we ook evangeliseren. Naast een bloemetje geven, bijbels geven en bidden voor hen, gaf ik ook advies. Zo ben ik ook in aanraking gekomen met een jongeman van 16 die ik graag wil helpen. De jongen is ontzettend dun, maar geen mens weet aan welke ziekte hij lijdt. Zijn familie is moslim en nemen hem regelmatig mee naar de toverdokter wat hem absoluut niet helpt. Ik hoop hen te overtuigen ermee te stoppen en de jongen te helpen weer gezond te worden. Zijn lievelingseten heb ik al een keer gebracht en de komende weken ga ik me meer in zijn casus verdiepen.

Ik heb waterfilters gekocht en rondgebracht. Voor een zwangere vrouw heb ik geregeld dat ze een echo kreeg en ik ging zelf mee. Sint Maarten vieren (hahaha, was geweldig) en leuk vond ik ook om samen een dans te bedenken en in te studeren voor 22 november (officiële opening van de kliniek).
Je hoort het al, ook hier zit ik niet stil. Met steun van vrienden, familie, collega’s en kerken, is dit werk voor mij mogelijk, dus aan jullie allen bedankt.

Bisous et à bientôt,
Marlice

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2023/11/17/op-stap-in-lichinga-met-marlice/

2 reacties

  • piet en boukje walstra op 19 november 2023 om 17:40
  • Reageer

  Dag Marlice je bent daar inderdaad tot een zegen zowel medisch als ook de blijdschap die ze in je ontdekken en dat je ook al wat Portugese spreekt ,we bidden dat ook moslims nieuwsgierig mogen worden en door het woord wat horen en/of lezen Jezus leren kennen

  • Klaudia op 18 november 2023 om 10:33
  • Reageer

  Hey Marlice. Goed bezig! Mooi te horen dat mensen Jezus aannemen als hun Heer. Die jongen, zou hij last van wormen kunnen hebben? Zegen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.