Nóg een orkaan…

“Dodental Mozambique na orkaan Kenneth loopt op, meer regen in aantocht”

nos.nl

Na de verschrikkelijke ramp in maart dit jaar door cycloon Idai, is donderdag 25 april cycloon Kenneth aan land gegaan in Mozambique. Dit keer in de noordelijke provincies aan de kust. En waar Idai windsnelheden van 195 km/u had, had Kenneth windsnelheden van 280 km/u.

Het gebied is dunbevolkter, waardoor relatief minder mensen getroffen zijn door deze ramp. Evengoed melden nieuwsbronnen nu al 38 doden, met vrees voor meer. Zeker nu de zware regenval aanhoudt…

In Pemba (400.000 inwoners) zijn al 2 meter hoge waterstanden gezien en de regen is nog niet gestopt. Verwacht wordt dat de regenval twee keer zoveel is als bij Idai. Zo’n 35.000 mensen zijn hun huis kwijt. Ondanks dat er minder mensen wonen, er meer hoger gelegen gebieden zijn en er door de autoriteiten vooraf beter geïnformeerd kon worden, lijken er minder getroffenen. Maar verslaggevers uit het gebied melden wel over de verwoeste huizen en het feit dat de afgelopen maanden in het gebied veel onrust/oorlog was door de islamitische bewegingen, wat de humanitaire hulpverlening juist veel gecompliceerder kan maken…

Ook bij deze ramp willen wij, stichting Building People Bringing Life, helpen. Wederom door noodhulp te geven middels financiën. Goede vriend van Frank & Sandra, Hugo Botha (broer van Kobus) gaat met een vrachtwagen op weg naar het rampgebied om hulpgoederen te brengen.
Tevens blijven wij ons ook richten op de wederopbouw na orkaan Idai rondom Beira.

Dus donaties die binnenkomen zullen verdeeld worden over beide rampen. Frank & Sandra zullen dit coördineren, dus ook nu blijft het feit dat 100% van de donaties volledig naar de slachtoffers en noodhulp/wederopbouw gaat.

Wilt u ook blijven meebidden? Voor…

…het weer;
…de slachtoffers;
…de medische zorg & gezondheid;
…de coördinatie van hulp, waar ook (nieuwe) energie voor nodig is;
…de veiligheid in Noord-Mozambique!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2019/04/29/nog-een-orkaan/

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.