Bouw van ons huis

En dan nu, eindelijk….. foto`s van de bouw van ons huis!!!

Vlak voordat wij op verlof kwamen naar NL (in juni 2009) hadden we ons fundament klaar. In NL hebben heel veel mensen geholpen met het sponsoren van ons huis: cementblokken, zakken cement, ramen, deuren, vrachtwagens zand en keien enz. Daarom konden we, toen we weer terug waren in Mozambique met frisse moed verder bouwen. Als eerste hebben we de vloer gestort en vervolgens konden we beginnen met de bouw van de muren. Met het leggen van de eerste steen hebben we een kleine ceremonie gehouden: oma van het dorp, onze Mozambikaanse vrienden en uiteraard alle werkers waren present. Frank heeft in het Portugees een speech gehouden waarom we precies bij het dorp willen gaan wonen en hoe dankbaar we zijn naar God toe dat alles zo goed gaat. Onze werker António vertaalde dit in het Chi-Yao, de stammentaal (zodat oma en de werkers het ook konden volgen). Daarna heeft Frank gebeden, wat gevolgd werd door een applaus van alle aanwezigen, gestart door oma! Frank heeft de eerste steen gelegd onder begeleiding van de beide metselaars en daarna ging de werkdag gewoon weer verder. Ondertussen hebben we de dwarsbalk van gewapend beton gegoten op 2,20 meter hoogte en gaan we nog even verder met het opbouwen van de muren; tot de nok van 5,5 meter. Daarna is het tijd voor het dak en dan schiet het toch lekker op?! We hopen in maart te gaan verhuizen naar dit nieuwe huis met prachtig uitzicht op een meertje.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2010/01/02/bouw-van-ons-huis/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.