Flying across the world (da’s engels)

Hoi Hoi,
Hier live vanuit Nairobi uw razende reporter: zojuist vanuit Blantyre Malawi via Dar Es Salaam in Tanzania, langs de kilimanjaro (we hebben foto’s van de besneuwde top die boven de wolken uitsteekt) nu aangeland in Nairobi waar we overstappen om op 23.25 lokale tijd verder te vliegen naar Amsterdam. Nu maar hopen dat we het vliegtuig halen….we hebbennog maar 6 uur om in te checken dus dat wordt krap ;-).

Dinsdag ben ik met Erwin meegeweest naar Blantyre. ‘s Morgens deed ik het eerste deel van het onderwijs en voor de rest heb ik de school en de werkplaats gezien. Ze worden daar opgeleid voor metaalbewerker en evangelist tegelijkertijd. Bij de school staat ook het nieuwe huis waar Erwin en Laura volgende maand naartoe zullen verhuizen. Een boel veranderingen voor hun gezin maar wel een bijzondere plek om te wonen en werken. M’n duits nog even opgehaald bij de duitssprekende collega’s van Erwin en na het onderwijs zijn we door Blantyre gaan crossen. Een auto voor ons gaat plotseling op de rem en Erwin lukt het nog net om op tijd stil te staan…. de auto achter ons helaas niet. Daar gaat je lak en de achterklep een beetje ingedeukt, maar dat trekken we wel weer recht en het is de moeite niet om op te geven voor de verzekering. Op onze rondrit ontmoet ik beide Afrikaanse dochters van Erwin en Laura; Samantha en Sevanna. Gaaf om ze even kort in persoon te ontmoeten ipv op de foto te zien. Voordat we weer terugrijden naar Zomba doen we boodschappen en gaan we langs het meisjeshuis. Erwin & Laura en Pastor Kajangira (ik geloof niet dat ik het goed spel maar zo klinkt het ongeveer) hebben een huis opgezet waar jonge meisjes opgevangen worden als ze uit de prostitie willen stappen en gemotiveerd zijn om een nieuw bestaan op te bouwen. Je hart breekt als je deze jonge kinderen van 12-15 ziet en weet dat ze al een leven van honger, armoede en misbruik achter de rug hebben. Maar als we aankomen zijn ze aan het koken en zingen en ze zijn hard aan het werk om iets moois van hun leven te maken.

Op woensdag gaan we naar het gamepark in Liwonde. Even voor de niet-afrikakenners onder ons, een gamepark is niet een park waar je computerspelletjes kan doen maar een park waar je wilde dieren (game) kunt zien. Vanwege het regenseizoen is de brug over de rivier weggespoeld en dus wordt het lokaal vervoer. We parkeren de auto bij de politie (die vervolgens vraagt of ze sleutels ook maar voor ons moeten bewaren, wat wij niet zo’n goed idee vinden) en gaan met z’n vieren 45 minuten achterop de fiets de bush in. Op de een of andere manier moet al het vervoer waar ik deze keer gebruik van maak een ongeluk of botsing krijgen…dus ook nu. Mijn bestuurder let niet goed op, rijdt in het wiel van diegene die voor hem rijdt en we schieten van het pad af het hoge gras in. Ik ben OK maar mijn bestuurder heeft zijn knie lelijk verdraaid. Dus draaien we de rollen om en nu ben ik zijn fietstaxi en rijden we zo de laatste paar kilometers door de dorpjes heen. De mensen vinden vier blanken achterop een fiets al een evenement maar dit is helemaal een circusact. Na een overtochtje met de boot komen we aan in een echte toeristische attractie, alleen zijn wij de enige toeristen ivm het seizoen. Na overleg besluiten we 1 uur auto-safari te doen, daarna te lunchen en dan nog een uurtje met de boot de rivier op te gaan.

Het is echt schitterend om zoveel dieren nu eens in het echt te kunnen zien; gazelles, warthog (wrattenzwijn), nijlpaarden (heel veel), krokodillen, aapjes, bavianen, visarend, schildpadden (we hebben een overstekende schildpad van een wisse dood gered en meegenomen als huisdier voor de kids) en nog veel meer wild wat je niet in je nederlandse achtertuin aantreft. Het is heerlijk (maar ook duur) om eens een dagje de toerist uit te hangen. Na een dag genieten in de volle zon zijn we lekker moe maar we moeten nog wel ter afsluiting van de dag een spelletje Carcassone spelen want dat is hier onze traditie geworden. Ik win dus ik slaap extra lekker. Vanochtend zijn we nog met Erwin het Zomba plateau opgereden. Dat is de grote berg die boven Zomba uittorend en waar bovenop een prachtig hotel is gebouwd met een geweldig uitzicht. Een plek die je in alle toeristische gidsen tegenkomt en die je echt gezien moet hebben mocht je ooit eens in de buurt zijn.

Nou dan zijn we bijna aan het einde gekomen van alle avonturen. Als we thuis zijn zullen we nog het laatste deel op de log zetten en natuurlijk een paar foto’s op het net gooien. Tot gauw!

Frank & Sandra

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2006/03/16/flying-across-the-world-das-engels/

3 reacties

  • Reinder & Klaudia op 17 maart 2006 om 17:40
  • Reageer

  he schatten, weer veilig thuis?
  Onze schat heeft jullie vanmorgen vroeg weer van schiphol gehaald en ze zei dat het haar opviel hoe heerlijk uitgerust jullie er uit zagen. Doet me goed 🙂
  We zien er naar uit jullie te zien en horen uit jullie mond en de ‘plaatjes’ te zien 🙂
  Rust lekker verder uit, liefs, Reinder & Klaudia

  • Rico op 16 maart 2006 om 17:22
  • Reageer

  GEWELDIG, wat een belevenis weer,

  Tot morgen! Goede Vlucht

  aRaj

  • Mam en Marion op 16 maart 2006 om 16:42
  • Reageer

  Welkom in ons koude kikkerlandje. Haal de mutsen en de wanten maar weer te voorschijn. Ha,leuk, ik ben de eerste die reageert op jullie bericht. Nu nog de test of ik dit bericht kan verzenden. Ik ben blij dat alles goed gaat daar. Wat hebben jullie weer veel beleefd. Vandaag is Mick 7 jaar geworden. Zijn verjaardag wordt Zondag a.s. gevierd. Via de tam-tam hebben de Walstra’s het bericht van Nairobi al ontvangen. We missen jullie nog steeds. Liefs mam en Marion.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.